Τοπική Ανάπτυξη

Τοπική Ανάπτυξη

Δεδομένη και αυτονόητη είναι η συμπαράσταση του συνόλου της τοπικής κοινωνίας προς τους αγρότες μας. Φορείς και πολίτες είμαστε μαζί με τους γεωργούς και κτηνοτρόφους μας.
Αυτά εξάλλου είναι αυτονόητα με την έννοια των διαχρονικών Ελληνικών δεσμεύσεων και αποτελούν επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Δυστυχώς κάθε χρόνο αναγκάζονται οι γεωκτηνοτρόφοι να βγαίνουν στους δρόμους για να πιέσουν για επίλυση των προβλημάτων τους. Οι κινητοποιήσεις τους τόσο σε τοπικό όσο και Πανελλήνιο επίπεδο αποτελούν σύνηθες φαινόμενο χωρίς να μπορεί να προβλεφτεί πόσο ακόμη θα γίνονται για τους ίδιους λόγους.

Εκπροσωπών το Δίκτυο των Αναπτυξιακών Εταιριών την Περιφέρεια, Κεντρικής Μακεδονίας θα κάνω παρέμβαση που απαντά σε καίρια θέματα της σημερινής συνεδρίασης του Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής.
Οι ΑΝ.ΕΤ. έχοντας τουλάχιστον την αποκλειστική διαχείριση της Κ.Π. LEADER είναι σε θέση να παίξουν σημαντικό ρόλο στη δρομολόγηση δράσεων, έργων ενεργειών, για ποιοτικά προϊόντα. Αυτά ευνοούνται ιδιαίτερα από την επιλεξιμότητα δράσεων στα πλαίσια της LEADER + για τη νέα προγραμματική περίοδο.

Σε ένα κόσμο που διαρκώς εξελίσσεται, ο ρόλος της γυναίκας γίνεται μέρα με τη μέρα πιο σύνθετος και πιο σημαντικός για τη συνοχή της κοινωνίας. Η ορθή σκέψη και ο προγραμματισμός αποτελούν τον καλύτερο σύμμαχο για όλες τις γυναίκες. Ο σημερινός ρόλος του οποίο επιτελούν καθημερινά είτε ως εργαζόμενος υπάλληλος, αυτοαπασχολούμενες, ή αγρότισσες, είτε νοικοκυρές είτε ως προσωπικότητες που ακούν κάθε λογής εξουσία, αποτελούν την απόδειξη για το τι μπορούν να πράξουν οι γυναίκες σ' όλα τα επίπεδα ζωής.

Δανειζόμαστε φράσεις από την έκδοση «Βηματίζω» του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων ατόμων με αναπηρία στο Ν. Κιλκίς.

Άφησε μου τους δρόμους ανοικτούς για να περάσω

Μπορεί να μην έχω τη δύναμη για να βαδίσω

Έχω όμως δύο φτερά για να πετάξω

Ανήκω στη γη και θα σας πείσω

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για τα ΑμεΑ, 3 Δεκεμβρίου κάθε έτους, ο Παύλος Πασσαλίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Με την υπ' αριθμ. 29/1993 απόφαση της αρμόδιας για τα θέματα αυτά της επιτροπής του ΟΗΕ, έγινε το πρώτο βήμα για την αναγνώριση, το σεβασμό και την ισότιμη συμμετοχή των ΑμεΑ στην κοινωνία. Μία κοινωνία που έως τότε είχε αποικίσει τα άτομα αυτά από όλες τις εκφάνσεις και τις δραστηριότητες της καθημερινής ζωής.

Σελίδα 4 από 4

 gnorimia-me-kilkis  kilkis2013