Παύλος Πασσαλίδης: " Το ανθρώπινο δυναμικό καταλύτης για την ανάκαμψη και πρόοδο της χώρας "

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(11 ψήφοι)

Οι δημόσιες και ιδιωτικές θέσεις – εκφράσεις – απόψεις από πολίτες και πολιτικούς όλου του φάσματος εθνικής και τοπικής ενέργειας διακατέχονται από σκοπιμότητες και μένουν στις διαπιστώσεις.

Λίγες ελάχιστες είναι οι δημιουργικές σκέψεις και προτάσεις για το πώς θα βελτιωθεί η κατάσταση, ποιο είναι το μέλλον μας, εθνικά και τοπικά.

Βεβαίως και το βάρος από τις συνέπειες της οικονομικές κρίσης, είναι δυσβάστακτο για το σύνολο των συμπολιτών μας.

Δεν γίνετε να ζητάμε συνεχούς από τους άλλους ως πολίτες από το κράτος – γονέα. Ως κράτος από την Ευρώπη – γονέα.

Οι άλλοι να κάνουν για εμάς, εμείς τίποτε για τον εαυτό μας.

Είναι σαν να μη θέλουμε ή δεν μπορούμε. Για να μπορέσουμε όπως πρέπει πρώτα να το θελήσουνε. Αυτό απαιτεί έμπρακτη αλλαγή νοοτροπίας και συνειδητή προσαρμοστικότητα όλων όσων έχουν το βάθρο.

Γιατί κακά τα ψέματα πρέπει να «τόχει» κανείς για να δράσει αυτή την εποχή υπέρ του συνόλου και όχι αποκλειστικά και μόνο για τον εαυτό του.

Υπάρχουν ταλέντα και φρέσκα μυαλά στην περιφέρεια. Υπάρχουν αυτοφυείς δυνάμεις στην περιφέρεια που ήταν και είναι πάντοτε εκτός συστήματος και έχουν ένα και μόνο κίνητρο τη συμμετοχή για την πρόοδο του τόπου. Η παρουσία αυτών τόσο τοπικά όσο και εθνικά αποτελούν τον καταλύτη για την ανάκαμψη της χώρας σε οικονομικό – αναπτυξιακό και αξιακό επίπεδο.

Δεν πρόκειται να προχωρήσει η κοινωνία τόσο τοπικά όσο και εθνικά όταν το βασικό αξίωμα πολιτών και πολιτικών είναι η επίκληση των ευθυνών τρίτων, το άλλοθι σε ότι κακό συμβαίνει και η οικειοποίηση με ότι καλό προκύπτει ακόμη και τυχαία.

Η κοινωνία της παραγωγής και της δημιουργίας είναι αυτή που θα δώσει τη βαθιά ανάσα και ελπίδα αρκεί να περιοριστούν οι φωνές του παραλόγου της αδιαφορίας για το κοινό καλό, να πάψουν να κυριαρχούν στη δημοσιότητα πρόσωπα αμφιβόλου κατάρτισης και προθέσεων και επηρεάζουν την κοινή γνώμη.

 gnorimia-me-kilkis  kilkis2013