Κιλκίς 2013: Το όραμα μας για το μέλλον

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Το 2013 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ένταξη του Κιλκίς στον Εθνικό κορμό της Ελλάδος. Το 2013 θα μπορούσε να αποτελέσει ορόσημο για γενναίες αλλαγές στην πόλη που θα αποτελέσει εφαλτήριο για το μέλλον. Αυτή την εποχή δημοσιοποιούμε τις σκέψεις μας, τα πατήματα των οποίων δεν είναι σημερινά και πρόσκαιρα. Απλά ένα χρόνο προ των δημοτικών εκλογών θεωρούμε υποχρέωση μας να κάνουμε γνωστή μια σημαντική πτυχή του προγράμματος μας που επεξεργαζόμαστε καιρό τώρα.

Σε εμάς, τη δημοτική παράταξη Κιλκίς του συνδυασμού "Όραμα & Δράση" ανήκει η ιδέα και το πλαίσιο. Θεωρούμε ότι χρειάζεται ένας σχεδιασμός για έργα και ενέργειες που θα βγάλουν το Κιλκίς και την περιοχή από την απαξίωση και την απομόνωση. Υπάρχει ένα έλλειμμα αυτοπεποίθησης και αυτογνωσίας το οποίο προσδοκούμε ότι θα καλυφθεί ώστε να σταματήσει η γκρίνια και η μιζέρια. Οι προκλήσεις του μέλλοντος αντιμετωπίζονται με θετική σκέψη και προγραμματισμό με αίσθημα ευθύνης απέναντι στη παρούσα και μελλοντικές γενιές.

Ζητούμε την συμμετοχή συμπολιτών και φορέων.

Γι' αυτό λοιπόν θα ανοίξει το όλο θέμα με ενεργοποίηση των τοπικών δυνάμεων, ανθρώπων που μένουν στο Κιλκίς και της διασποράς. Ζητούμε τη γνώμη και τη στήριξη τους.

Το ότι ανοίγουμε εμείς το θέμα είναι ένα σημαντικό βήμα. Δε σημαίνει απλά αισιοδοξία, σημαίνει κύρια διερεύνηση και δικαίωμα στο όνειρο. Θα υπάρξουν προτάσεις οι οποίες βέβαια θα χρειαστούν σύνθεση και τελικά θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα μας των επόμενων δημοτικών εκλογών. Θα είναι σειρά από ρηξικέλευθες προτάσεις που θα έχουν το στόχο την εξασφάλιση μόνιμων έργων και εκδηλώσεων, θεσμών. Είναι μία ευκαιρία διεκδικήσεων, μια αφορμή για το Κιλκίς να λύσει μικρά αλλά βασικά προβλήματα, να δημιουργήσει θεμελιώδεις προτάσεις για το μέλλον του. Πιστεύουμε ότι με την ενεργοποίηση ανθρώπων και θεσμών του τόπου μας θα καταφέρουμε να δείξουμε ότι το 2013 αποτελεί πράγματι ορόσημο για το μέλλον του Κιλκίς.

Έχει μεγάλη σημασία για εμάς να δείξουμε τα επιτεύγματα της εκατονταετίας, να κάνουμε την αυτοκριτική μας να αναδείξουμε και να δημιουργήσουμε σύμβολα που συνδέουν παρελθόν, παρόν και μέλλον, να οραματιστούμε έργα και ενέργειες με μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Είναι μοναδική ευκαιρία προβολής της πόλης και των δυνατοτήτων της. Η εξωστρέφεια του Κιλκίς και της περιοχής μας αποτελεί τη λυδία λίθο της βιωσιμότητας της.

Καθοδόν προς το 2010 βλέπουμε αχνά το 2013 και έχουμε δύο επιλογές: να κάνουμε μόνο "φιέστες" που είναι εφήμερες ή να αλλάξουμε ρότα στη πόλη, να αναζητήσουμε με συλλογική δέσμευση νέα εργαλεία ανάπτυξης για ανάταξη και αναδημιουργία.

Εκτιμώ ότι με τη τοποθέτηση μας σήμερα δείξαμε ότι τα εκατό χρόνια του Κιλκίς έχουν διττό χαρακτήρα: να δείξουμε από τη μία το τι επιτύχαμε και ποιοί είμαστε, την αυτογνωσία δηλαδή και από την άλλη ότι είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε με πείσμα και μεθοδικότητα για να επιτύχουμε το στόχο μας που δεν είναι άλλος από την εξασφάλιση καλύτερης ζωής για τα παιδιά μας μέσα στις νέες συνθήκες της τεχνολογίας και των ανθρώπινων σχέσεων. Έχουμε αρχίσει ήδη από την πλευρά μας τις εξειδικεύσεις σε προχωρημένο στάδιο στη βάση του πλαισίου που αναπτύξαμε. Θα ανακοινώσουμε το πρόγραμμα μας στης 21 Ιουνίου 2010 και ως σύνθεση και συγκερασμό των απόψεων συμπολιτών μας και φορέων.

Αισιοδοξούμε ότι η πρόταση μας θα υλοποιηθεί από εμάς Ποτέ" δεν έπαψα να ενδιαφέρομαι για τα κοινά του δήμου Κιλκίς ως ενεργός πολίτης, αλλά και ως υποψήφιος δήμαρχος. Όπως διαπιστώνετε εσείς αλλά και οι συμπολίτες μας το "Όραμα & Δράση" έχει δυναμική, είναι υπεύθυνος οργανισμός, ελέγχει και ασκεί κριτική στη δημοτική αρχή αλλά και προτείνει, δρα ως εργαστήριο αυτοδιοίκησης. Ο δήμος Κιλκίς έχει πολλά κενά, έμεινε πίσω, δε μπορεί η τωρινή δημοτική αρχή να παρακολουθήσει τις ραγδαίες εξελίξεις της εποχής μας. Η δική μας παράταξη είναι φανερό ότι αποτελεί τη μοναδική εναλλακτική λύση για δικαίωση όλων των συμπολιτών μας που προσδοκούν καλύτερες συνθήκες ζωής και υπερηφάνειας για τον τόπο τους χωρίς αποκλεισμούς και αλαζονική άσκηση εξουσίας. Η πρόταση μας για τον εορτασμό των εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης θα υλοποιηθεί από εμάς.

 

 gnorimia-me-kilkis  kilkis2013