Νέος δήμος Κιλκίς: χρειάζεται το «ΟΡΑΜΑ & ΔΡΑΣΗ»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Όραμα μας η θεμελίωση ενός νέου δήμου Κιλκίς, ανοιχτού και εγγυητή των βασικών κοινωνικών αγαθών και της δημοκρατικής έκφρασης, υποκινητή της κοινωνικής διεκδίκησης, συντονιστή της αναπτυξιακής διαδικασίας τόσο στο πεδίο της οικονομίας όσο και στα πεδίο της ανάπτυξης όλων των συνιστωσών της κοινωνικής ευημερίας, προόδου και πολιτικής, της προστασίας του αστικού και φυσικού περιβάλλοντος και τελικά τη συγκράτηση του πληθυσμού στην ύπαιθρο.

Με πιο απλά λόγια τεράστιος νέος δήμος Κιλκίς των 54.750 κατοίκων και των 52 πρώην κοινοτήτων, των 112 χωριών - οικισμών, της αστικής πρωτεύουσας, χρειάζεται οργάνωση και πάνω απ' όλα ισχυρή πολιτική βούληση για την αποτελεσματική λειτουργία από την 1η Ιανουαρίου 2011. Συνεργοί μας οι δημότες που πρέπει και οφείλουν να ενεργοποιηθούν σε τοπικό αλλά και ευρύ πνεύμα για όλο το δήμο Κιλκίς.

Με τον «Καλλικράτη» δεν συνενώνονται απλά γεωγραφικά επτά δήμοι σε ένα νέο, αλλά ακολουθούν "συνενώσεις" σε μία σειρά από κοινά θέματα θεσμικά, οικονομικά, καθημερινότητας κ.α. Οφείλουμε να δώσουμε σ' όλους μας δημότες μας την αίσθηση ότι ανήκουν σε ένα δήμο που φροντίζει το ίδιο για όλους. Αποτελεί στοίχημα μας η ισορροπία μεταξύ μας αστικής και αγροτικής ανάπτυξης. Η πόλη και τα χωριά, χρειάζονται φροντίδα και δημιουργία τοπικής αναπτυξιακής πολιτικής για την ανάπτυξη του παραγωγικού μας συστήματος που αφορά τη γεωργία, κτηνοτροφία, δευτερογενή τομέα, μας βιοτεχνίας - βιομηχανίας, την παροχή υπηρεσιών και τουρισμού αλλά και τα ξεχασμένα πλούσια υπεδάφη μας.

Νομιμοποιείται ο δήμος να έχει σταθερές αποτελεσματικές παρεμβάσεις στα θέματα οικονομίας και ευτυχία των δημοτών, ιδιαίτερα μας απασχόλησης, αξιοποιώντας το θεσμικό πλαίσιο και κυρίως το δικό μας δόγμα για την αυτοδιοίκηση, ότι ο δήμος παρεμβαίνει όπου δεν απαγορεύεται.

Νομιμοποιείται, για παράδειγμα, να στείλει ο δήμος δικούς του εξειδικευμένους γεωπόνους και κτηνιάτρους στο χωράφι, στο στάβλο για διαρκή ενημέρωση μας, να στηρίζει την επιχειρηματικότητα, να δημιουργεί παρατηρητήρια απασχόλησης, να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την παραμεθόριο και το οικιστικό των χωριών.

Δε χάνουμε το χρόνο μας με ανούσιες παρασκηνιακές ενέργειες και κινήσεις. Απαντούμε στην κρίση, οικονομική και ιδεών, με διαφανείς σκέψεις και δράσεις, για την μεγάλη αλλαγή στο δήμο Κιλκίς μέσω «Καλλικράτη».

Δε γίνεται «Καλλικράτης» στο δήμο Κιλκίς χωρίς το «ΟΡΑΜΑ & ΔΡΑΣΗ»

 gnorimia-me-kilkis  kilkis2013